Berend Botje Retour zeilreis

Zeilreis Berend Botje Retour van Kiel naar Groningen


Breng met ons Berend Botje weerom

Weet jij waar Berend Botje gebleven is? Wij wel: in Tallinn!
Berend Botje is gebaseerd op de, uit Zuidlaren afkomstige, internationale zeeheld Lodewijk van Heiden. Na een fiks aantal gewonnen zeeslagen keerde hij bij pensioen terug naar Zuidlaren maar daar kon hij zijn draai niet meer vinden. Hij dwaalde soms over het Zuidlaardermeer maar op een dag verdween hij om in Tallinn (Estland) te sterven.
Wij brengen Berend Botje weerom.

Het project Berend Botje Retour bestaat uit drie onderdelen.
Het eerste deel bestaat uit het maken van een kunstwerk door kunstenaars uit Zuidlaren en Tallinn op de plek van zijn graf: de ziel van Berend Botje.
Het tweede deel bestaat uit het terugzeilen van het kunstwerk weer naar huis.

Het derde onderdeel wordt gevormd door de intocht op 29 september in Zuidlaren en deze processie gaat over in een spectaculair vuur en vlam hoogtepunt met strijdende graafmachines en medewerking van toneelgroepen, zangers, dansers en muzikanten, om hem zo ritueel ter aarde te bestellen. Einde discussie waar Berend Botje gebleven is!


De zeilreis
Deze eenmalige en unieke zeilreis gaat van Kiel naar Groningen van 22 tot 29 september 2017.
Gasten en media zeilen mee met de schoener Zephyr en brengen het kunstwerk via rivier de Eider, de Duitse Wadden- en Noordzee, Helgoland en Norderney naar Groningen.

De zeilreis
Dag 1 t/m dag 6
Inschepen vrijdagavond 22 september in Kiel vanaf 19.00 uur. Locatie Kiel Tiessenkai. Ontvangst door schipper, bemanning en organisatie.

De reis voert over rivier de Eider en de Duitse Wadden naar Groningen. Onderweg doet u verschillende havens aan zoals Helgoland en Norderney. Deze reis is afhankelijk van weer en wind en kan afwijken.

Dag 6
Einde dag aankomst in Delfzijl op 27 september.

Dag 7
Deze dag wordt het schip aangevuld met daggasten die mee varen naar Groningen. In Groningen eindigt uw reis. U gaat op eigen gelegenheid weer huiswaarts. Of

Optioneel: Dag 8
Op deze dag verlaat u om 10.00 uur het schip. Het kunstwerk gaat verder per ponton en wordt vervoerd over het zuidlaardermeer en daarna met paard en wagen in processie Zuidlaren binnengebracht. U wordt naar Zuidlaren gebracht en kunt de processie daar mee lopen als u dat wilt. Deze eindigt om 18.00 uur op het festivalterrein. U kunt dan genieten van de verschillende eettentjes. De muziektheatervoorstelling volgt die avond om 19.15 uur. Na de voorstelling reist u op eigen gelegenheid weer huiswaarts.

Wie kan er mee met de zeilreis van Kiel naar Groningen?
Iedereen die belangstellend is in Berend Botje en het verhaal er achter en van zeilen houdt.

Wat moet je meenemen?
Warme kleding, zeilkleding, slaapzak en badhanddoeken. Tegen meerprijs is eventueel dekbed beschikbaar. Zwemvesten worden beschikbaar gesteld door het schip.

Prijs
Voor deze complete reis met vol pension in de geest van Berend Botje Retour vragen wij 695,00 euro per persoon. Op basis van een tweepersoonshut. Drankjes die u aan de bar van het schip gebruikt worden naderhand apart afgerekend.
Denkt u zelf aan het eventueel afsluiten van een annuleringsverzekering?
U zorgt zelf voor vervoer naar Kiel, de haven van inschepen en van Groningen of Zuidlaren naar uw eigen woonplaats.

Boeken
Wilt u deze reis boeken dan kunt u dit melden via ruthtervoort@buog.nl. Voor vragen kunt u hier ook terecht.
Na de aanmelding ontvangt u een bevestiging. Nadat de aanbetaling van 50% is ontvangen is de boeking definitief.

Let op!
-Afwijkingen van de tocht kunnen door weersomstandigheden altijd ontstaan. Zie daarvoor de algemene voorwaarden van de BBZ waaronder het schip vaart.

-De Zephyr vaart met gecertificeerde bemanning en een reisgids die voor maaltijden zorgt, er wordt echter wel een beroep op u gedaan om mee te werken aan dek en bij de afwas.

-Aanbod is gebaseerd op vol pension, boek over Lodewijk van Heiden, en documentaire aan boord. En is exclusief drankjes aan boord van de Zephyr.

Berend Botje Retour is gemaakt in het kader dat gemeente Tynaarlo in 2017 dé Culturele gemeente is van Drenthe. Een jaar dat volledig in het teken staat van ‘historie met een knipoog’.