Dike Hike

een theatrale verhalen wandelroute

De kust tussen Lemmer en de Afsluitdijk is een aaneengesloten stuk cultureel erfgoed Variërend van natuurlijke overwal tot uiterwaard tot dijk, kent het een rijke geschiedenis, een levendig heden en een interessante toekomst. Het is een ketting van prachte iconen. Voor zowel Nederlanders als buitenlanders is het een te onbekend stuk cultuur. Wandelen is een snel groeiende en populaire vrijetijdsbesteding. 65% van de Nederlanders wandelen wel eens voor hun plezier. In andere landen in …

de Andere Kant

over polstokverspringen...

Een voorstelling over een kleine sport: fierljeppen: polstokverspringen De andere kant, over de rivaliteit die er altijd is als twee groepen elkaar ontmoeten tijdens de sport en bij een blaasmuziektreffen. Een rivaliteit die samenwerking in de weg staat, over de vraag of je beter wordt van concurrentie of juist van samenwerking. Of je kunt winnen, door de mogelijkheid om te verliezen toe te laten. De andere kant was bedoeld als een stimuleringsproject in twee regio’s voor jonge aanwa…

Uurtoren

Opening nieuwbouw, op verschillende plekken in de stad. Op de oude toren een lichtgevende bol. tegen het gehele uur moeste de bol van kleur veranderen. Op het gehele uur: een lichtstraal als van een vuurtoren, die een aantal rondjes draait. Zoveel rondjes als het aantal slagen van de klok.  

Opening HCL

Opening HCL met nieuwe media Concept Opening nieuwbouw Historisch Centrum Leeuwarden Projectie met geluid op verschillende plekken in de stad waar bekende en onbekende Leeuwarders een 'historische groet' aan de stad doen. Vervolgens elke Leeuwarder uitnodigen dit ook online te doen, zodat alle historische groeten verzamelen en zichtbaar worden voor iedereen.

Geschiedschrijving

Opening "week van het verleden" voor scholieren Wedstrijd persoonlijke geschiedenis kalligraveren met krijtlijntrekkers (zoals in gebruik op sportvelden), op het plein, gefilmd vanuit de Oldehove.

De andere zoon

Beeldende internationale voorstelling op een brug

Thema: Kunnen we gelukkig blijven in een regio die deel uitmaakt van een groter geheel? Op een brug wordt het verhaal van Pirandello beeldend neergezet. Hierin staat de moeder symbool voor de regio, verkracht omwille van de eenwording. De achtergebleven bastaardzoon contra de geëmigreerde gelukzoekende zonen.

Eindstreep

Theatervoorstelling bij '100 jaar Elfstedentocht'

Theaterstuk in een vaartocht over Murk en Bonkevaart, met schaatser op een plateau naast de boot. De 11-stedenrijder die het nét niet haalde, de boerin, en de baanveger houden de boot op gang. Het stuk eindigt in de emoties op een verlaten tribune en een feestende stad aan de horizon.