BUOG docu

een docu over BUOG van Fryslan Docs


FryslânDOK ‘De mannen fan BUOG’

Zaterdag 25 november 15.30 uur NPO2 (herhaling zondag 26 november 13.25 uur) Zondag 26 november Omrop Fryslân 17.00 uur (herhaling elk uur) of kijk hier
FryslânDOK wordt Nederlands ondertiteld.

Theaterbedrijf BUOG is een begrip in Fryslân met als drijvende krachten Kees Botman en Pieter Stellingwerf. In de FryslânDOK ‘De mannen fan BUOG’ volgt documentairemaker Wilfried Bijma de twee theatermakers die inmiddels al meer dan 20 jaar bijzondere locatievoorstellingen maken.

Bijzonder decor

Kees Botman woont op het water, op een Klipper in het centrum van Leeuwarden. Pieter Stellingwerf is de bewoner en bedenker van de iconische ‘boerderij op de kop’ in Workum. Hoe uniek ze wonen, vertalen de mannen ook in hun karakteristieke locatietheater. Vanuit hun blauwe kantoor aan de Harlingertrekweg werken ze jaarlijks aan 4 tot 5 producties rondom maatschappelijke thema’s.

Locatietheater

Zo werd afgelopen zomer nog ‘East Side Story’ gespeeld in de Molukse wijk in Smilde. Een tijdreis terug naar de jaren zeventig, waarin de tegenstellingen tussen Molukkers en Nederlanders groot waren. Op een bijzondere wijze maken de mannen de relatie met het nu, waarbij iedereen mee kan doen met hun theater: van professional tot amateur, van parkeerhulp tot danser. Met steun uit de hele wijk werd het een groot succes.

Friesche Anjer

In de afgelopen 20 jaar hebben de mannen van BUOG veel meegemaakt en ontwikkeld. Waardering kregen ze onder andere via de Friesche Anjer, de oeuvreprijs van het Cultuurfonds. In deze FryslânDOK blikken we terug op de afgelopen 20 jaar, gaan we terug naar de basis van het bedrijf en kijken de mannen uit naar wat de toekomst gaat brengen.

FryslânDOK ‘De mannen fan BUOG’

Zaterdag 25 november 15.30 uur NPO2 (herhaling zondag 26 november 13.25 uur) Zondag 26 november Omrop Fryslân 17.00 uur (herhaling elk uur)
FryslânDOK wordt Nederlands ondertiteld.