OORSPRONG, belevingsvoorstelling aan het wad

onze oorsprong geprojecteerd op de Waddenzee

2015-10/dsc09890.jpg
2015-10/dsc09861.jpg
2015-10/dsc09875.jpg

Een theatrale beleving met de kont op de dijk en de voeten in de klei

de zomer van 2015 trok BUOG met een belevingsvoorstelling langs eilanden en vasteland van de Waddenzee.
Oorsprong, een muzikale ervaring waar je bij laag water meemaakt hoe schoon de stilte van de Waddenzee is en hoe haar vruchtbaarheid aan het begin staat van ons eigen leven.
Een voorstelling waar je aan komt op de dijk, gaat zitten, kijkt, ruikt, proeft, luistert en voelt. Via een koptelefoon hoor je een nieuwe compositie en zie je hoe de modder tot leven komt en de mens voortbrengt, waar de mens zich dansend opricht en overgaat naar de civilisatie, waar je in volkomen stilte voelt wat het leven betekent voor ons leven, waar je vertrekt met een rijke ervaring maar waar niets achterblijft wat er nog niet was, behalve herinnering.
In augustus reisde de voorstelling langs Terschelling, Ameland en Texel. Op deze locaties was de voorstelling gecombineerd met een Waddenexcursie door de gidsen van de Waddenvereniging.
Daarna reisde de voorstelling langs Pieterburen, Holwerd en Oosterland/Stroe. Op deze locaties ging men na de laagwatervoorstelling in de klei naar de bewoonde kant van de dijk, naar dat wat wij mensen er van gemaakt hebben. Hier trat men in contact met lokale bewoners. Met hun leven hun verhalen en hun culturele uitingen.
Overgeërfd tegenover overgeleverd. Genetisch doorgegeven tegenover het doorvertelde verhaal. Aangeboren tegenover aangeleerd. Oorsprong en gevolg, gescheiden door een dijk.

Oorsprong is gemaakt door:

Lars Kynde Compositie

Aafje Horst Kostuums
Agnes Smid Hobo
Angelle Peters Dans
Blazej Jasinski Dans
Esther van Til Regie Pieterburen
Jan Tekstra Componist
Janna de Lathouder Regie Oosterland/Stroe
Kees Botman BUOG - Vorm
Pieter Stellingwerf BUOG – Regie Holwerd en overall regie
Thomas Falk Choreografie
Laura Navndrup Choreografisch advies
Tim Velraeds Poppenspeler (pop van Theater Gnaffel)

Lokatie: het slijk der zee