ROUTE2020, cultuur in coronacrisis

Een poëtische muzikale route langs openbaar kunstbezit


In April, toen er geen enkel evenement meer was, starte BUOG met route2020: een beleving langs openbare kunst binnen de richtlijnen van de rijksoverheid en gemeente. Een route met persoonlijke verhalen, gedichten en liederen over de kunstwerken. Met medewerking van muzikanten, dichters en vertellers die op het kunstwerk reflecteerden. Een belevingstocht vanuit de eigen veilige auto. Inclusief picknickmand en geluidsbox. Na de drive-in kassa kon publiek via een digitale routekaart de route rijden, en werd per kunstwerk opgevangen door een vrijwilliger die de parkeerplek wees en het geluidsfragment starte, waarna de artiest op hoofdtelefoon te horen was. Het enige culturele evenement in tijden van corona. Althans, zo was het in april. Inmiddels zijn we weer gestopt.

kijk op: route2020.art

met medewerking van:

Vele vrijwilligers en: Elmar Kuiper, Melvin van Eldik, Arjen Hut, Piter Wilkens , Eeltsje Hettinga, Emiel Stoffers (hunekop), Wiebe Kaspers, Esther de Jong. Michel Pitstra, Monad, Atrium Sneek, Jannewietske de Vries.

Nuances, frisse designs, Eetcafé Wiegman, Media Art Friesland, Ria Jongstra, Resataurant de Grote Wielen, Alinda Talsma, Kinnie, Blooming bakery, SFYN Fryslân, Keunstwurk, Marinthe de Hek, Zuivelhoeve, Ruth ter Voort, House of Taste.

Opdrachtgever: BUOG

Lokatie: Leeuwarden

Aantal medewerkers: 30

Publieksbereik: 2000