Talenpaviljoen MeM

2018-01/fb.jpg

Talenpaviljoen MeM.
BUOG ontwierp, bouwde en exploiteerde in 2018 MeM, het talenpaviljoen in de Prinsentuin te leeuwarden, bestaande uit twee vrouwenlichamen die samen een beeld werden. De hoepelrok vormde het Talenpaviljoen MeM waar iedereen welkom was.
MeM verbeelde de meertaligheid en de moederstaal (twee moedertalen = twee moeders) waar je je het beste in kan uiten. Onder de rok van MeM, binnen in het Talenpaviljoen, stapte men in de wereld ‘onder’ de taal.
De taal waar de mens mee wordt geboren en van waaruit de moedertalen zich opbouwen.
Buiten kon de bezoeker zijn/haar mooiste woord op een ‘post it’ schrijven. Een paneel dat op het beeld was gespijkerd, zodat het geheel gaandeweg bekleed werd met ‘de mooiste woorden’ van bezoekers.
In het Talenpaviljoen optredens, lezingen, poëzie, presentaties.

Om er voor te zorgen dat het publiek niet in makkelijk gesproken taal terecht kwam, hebben we er voor gekozen om met dove medewerkers het talenpaviljoen te bemensen. Hierdoor moest er op een andere manier met de obers 'gesproken‘ worden. deze "ondertaal" vonden wij een belangrijk onderdeel van het concept.

-bezoekers: de (internationale) bezoekers van Leeuwarden Culturele hoofdstad en andere belangstellenden.
-De programmering liet steeds iets van andere minderheidstalen laten horen of zien. De horeca probeerde ook op deze buitenlandse landen haar hapjes en drankjes af te stemmen.

Talenpaviljoen MeM maakt ondereel uit van Lan fan Taal.

Opdrachtgever: In samenwerking met Afuk, BUOG en Hoor Friesland

Lokatie: Leeuwarden

Aantal medewerkers: 20