Wakend Oog

de vuurtoren waakt over onze kust


Met een kleie groep zangers en acteurs zangeres en bewegers komt BUOG in september met een bijzonder troostende voorstelling op de mooiste plek van Fryslan: het oude vuurtorentje van Workum.

Daar moet het publiek wel wat voor doen: vanaf Workum is het meer dan een half uur lopen om deze plek te bereiken. Maar daar aangekomen heb je geen spijt. Op de locatie volgt een muziekstuk. Geheel gezongen door Jan Tekstra, Inez Timmer en Albert Secuur, drie sirenen en een koor, hoor je het verhaal van de Projectontwikkelaar die van het oude vuurtorentje en het achterland een luxe resort wil maken. Terwijl de verjaagde campingbewoner in een omgekeerde caravan het Zool uit peddelt moet hij nu de zelfvoorzienend levende bewoonster overtuigen en de ambtenaar meekrijgen in zijn visie. Uiteindelijk beslist de alziende vuurtoren over onze toekomst.

Uitvoering: 18 t/m 29 september. kaartverkoop start 15 juli op deze site.

BUOG maakt hier een voorstelling over de schaamteloze verstoring van het landschap door projectontwikkelaars die op de mooiste plekken Resorts bouwen. Eenmaal geplant wordt deze plek nooit meer van ons allen, maar enkel van de goed betalende huurder of bewoner.

projectontwikkelaar:

U bent veel te lang bedrogen,

voorgelogen, door gezwemel over vroeger, hier een bootje, daar een hutje, in de zomer hutjemutje, maar wat ik zie is een zootje.

Zonder enig perspectief. Pas maar op, dit wordt een strop, dit kost jullie straks je kop,
voor je ‘t weet spreekt men hier van een catastrofe.

Als er niet een sterke man komt. Eén met inzicht en met visie. Vol met flair en inspiratie, een weldadige sensatie.

En die man, u raadt het al, dat ben ik.

Lokatie: it Toarntsje Workum

Aantal medewerkers: 30

Publieksbereik: 1900