Wakend Oog

de vuurtoren waakt over onze kust

Bestel kaarten

Bestel kaarten

Met een kleine groep zangers, acteurs en bewegers komt BUOG in september met een bijzonder troostende voorstelling op de mooiste plek van Fryslan: het oude vuurtorentje van Workum. Koop hier uw kaarten a 23,50 incl. koffie/thee.

Het publiek moet er wel wat voor doen: vanaf Workum is het meer dan een half uur lopen om deze plek te bereiken. Maar daar aangekomen heb je geen spijt. Op de locatie volgt een muziekstuk. Geheel gecomponeerd door Jan Tekstra. Gezongen door Inez Timmer, Albert Secuur en Jan zelf met drie sirenen en een koor, hoor je het verhaal van de Projectontwikkelaar die van het oude vuurtorentje en het achterland een luxe resort wil maken. Terwijl de verjaagde campingbewoner in een omgekeerde caravan het Soal uit peddelt moet hij nu de zelfvoorzienend levende bewoonster overtuigen en de ambtenaar mee krijgen in zijn visie. Uiteindelijk beslist de alziende vuurtoren over onze toekomst.

Uitvoering: 18 t/m 29 september.

projectontwikkelaar:

U bent veel te lang bedrogen,

voorgelogen, door gezwemel over vroeger, hier een bootje, daar een hutje, in de zomer hutjemutje, maar wat ik zie is een zootje.

Zonder enig perspectief. Pas maar op, dit wordt een strop, dit kost jullie straks je kop,
voor je ‘t weet spreekt men hier van een catastrofe.

Als er niet een sterke man komt. Eén met inzicht en met visie. Vol met flair en inspiratie, een weldadige sensatie.

En die man, u raadt het al, dat ben ik.

Lokatie: it Toarntsje Workum

Aantal medewerkers: 30

Publieksbereik: 1900